Xorosho » хорошая афиша » Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!
0
0

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!

опубликовал Garik 8-04-2013, 20:51
Міжнародний фестиваль прогресивної музики та цифрового мистецтва NextSound відбудеться 16-18 травня у Києві.

Організатором фестивалю виступив український авант-лейбл Nexsound Заснований Андрієм Кириченком в 2000 році. Протягом майже 13 років Nexsound представляє Україну майже на всіх найбільших Європейських фестивалях сучасної експериментальної музики та медіа-арту. Сьогодні у його списку більше
60 релізів, зокрема Muslimgauze, Kim Cascone, Francisco Lopez, I/DEX та інших, співпраця з Staalplaat, Soleilmoon, A-Musik, Ploр.

Новий проект презентуватиме добірку найсучасніших та найсміливіших експериментів в роботі з аудіо та відео а також представить прем’єрні виступи відомих у світі виконавців, більшість з яких вперше гратимуть в Україні. Серед учасників цьогорічного фестивалю: RADIAN (Австрія), KAMMERFLIMMER KOLLEKTIEF(Німеччина), TAPE (Швеція), KANDING RAY(Франція\Німеччина), GRISCHA LICHTENBERGER(Німеччина), JAN JELINEK (Німеччина), SISTERS (Польща) та багато інших.

NextSound наслідує глобальну тенденцію синтезу різних за принципом художніх систем, а саме - аудіо та відео, задля створення нових мистецьких технік. Одним із концептуальних принципів заходу буде створення нестандартних контекстів, чому сприятиме, поряд з іншим, і місця проведення фестивалю.

Проект покликаний об’єднати творчий прошарок в Україні та надихнути музикантів на експерименти з новими, сучасними способами роботи, а також надати їм платформу для комунікації та утворення спільних проектів з колегами з-за кордону та України.

У перспективі фестиваль планує набути періодичного характеру, задля підтримки розвитку аудіо-візуальної сцени в Україні та постійного знайомства прихильників з її новими тенденціями.

УЧАСНИКИ

Radian

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!


Знаменита вже більше десяти років група з Відня відіграє в Києві свій новий альбом 2013-го року, відразу після свого австрійського туру. «Абстракціоністи від музики», культове тріо продовжує нелегкий шлях синтезу року, джазу та електроніки, створюючи складні оригінальні структури інтелектуальної музики і
вражаючи слухачів великою кількістю і різноманітністю звукових деталей.
Починаючи з самого першого релізу, Radian випускають свої альбоми на всесвітньо відомому американському лейблі Thrill Jockey, що говорить само за себе. Їх приймали такі імениті фестивалі, як Frameworks Festival, SONAR, Musikprotokoll, OFF, MUTEK, вони грали на SKIF у Пітері та в Москві - їх знають і люблять усі, хто хоч щось тямить в прогресивній музиці. Живі виступи Мартіна Брандльмайера, Штефана Немета і Джона Нормана незмінно зачаровують аудиторію глибиною музичного полотна і несподіванкою прийомів, часто здається, що це чиста імпровізація на незліченних мікрорівнях.

Преса про Radian:

“... група з вражаючи оригінальною щільностю та текстурою”. Ben Ratliff, The New York Times “Radian посилює мікрокосм звукових деталей та перетворює їх в бризки білого шуму, тонкі як фольга та щільні, як кольчуга”. Philip Sherburne, XLR8R “... піднімає пост-рок до езотеричної сутності”. David Sheppard, BBC


http://www.radian.at/
http://www.facebook.com/radian.vienna

Kammerflimmer Kollektief

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!


Мабуть, одна з найбільш незвичайних за звучанням груп сучасності не втомлюється радувати уважного слухача все новими і новими музичними шедеврами, поєднуючи ембієнт, рок і джаз і в той же час відкидаючи причетність до всіх цих стилів.
Kammerflimmer Kollektief грають музику, яка пливе між точністю і свободою, викликаючи емоції і пристрасті, вводить до стану медитації. Цінителі говорять про неї так: "Здається, її написали дріади. Про ліс. Прямі стовбури, переплетені гілки, світло, небо в просвітах, - вона потужна, багатошарова, іноді до педантичності гармонійна. Але в піснях лісу завжди можна побачити його темну сторону. Скрип дерев, що переходить у вереск невідомого. Намагаєшся втекти - ліс плутає твої дороги, манить своїм півмороком ... ліс завжди закінчується різко. І тиша. " З моменту свого заснування Томасом Вебером у 1996 році група випустила вже 9 альбомів, і ми сподіваємося випустить ще не один. Нещодавній сольний концерт Kammerflimmer Kollektief в Москві був повним аншлагом.

http://www.kammerflimmer.com/
http://www.facebook.com/Kammerflimmer

Шведське тріо TAPE було створено в 2000 році братами Андреас і Йохан Бертлінг

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!



з Шведське тріо TAPE ще з 2000 року змішує поп-музику, експериментаторство і мінімалізм - їх звук отримав визнання на міжнародному рівні і являє собою щось унікальне. Брати Андреас і Йоган Бертлінги разом з Томасом Халонстеном створюють цілі маленькі симфонії з різноманітних електронних звуків, що
пронизані неймовірно мелодійною лірикою. Над своїми найостаннішими записами група працювала в студії на одному зі шведських островів, і неповторна атмосфера цього місця надихнула музикантів на особливу емоційність та чуттєвість звучання. В Україні TAPE гратимуть вперше і представлять треки зі свого нового альбому, який планують випустити у 2013 році.

http://www.facebook.com/pages/Tape/144816085528766


Kangding Ray

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!


Музика берлінця французького походження Девіда Летелье, який виступає під псевдонімом Kangding Ray, відображає його багатий досвід участі в різних групах в якості гітариста і барабанщика. Його електроніка - це біт, особливим чином накладений на атмосферні звукові ландшафти у композиціях, що розвиваються дуже повільно. Девід примудряється поєднувати звук машин і реальні інструменти, переплітаючи їх з шумами, ефектами, басами і польовими записами, отримуючи на виході сухе техно з темною текстурою і вдало балансуючи між експериментальної та клубною музикою.
Один із флагманів найвідомішого берлінського лейбла Raster-Noton зі своїми виступами Kangding Ray наробив галасу по всій Європі, приїжджав до Москви і
Кракова, виступав у Токіо і Нью-Йорку. Пропустити його живий перфоманс неможливо, він виступає в Україні вперше!

http://www.kangdingray.com/
http://www.facebook.com/kangding.ray.official



Jan Jelinek

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!



В обхід правил музичної традиції, Ян Єлінек будує колажі з крихітних фрагментів звуку в знайдених семплерах, магнітофонах, мультимедіа програвачах та інших пристроях запису. Ян Єлінек часто працює із звуковими петлями і модуляцією сигналу змінює суть музичного твору, тому чітко визначити первісне джерело його звуків майже не можливо. В кінці 1990-х років він почав випускати свої роботи під псевдонімами Farben і Gramm. Протягом останніх років, Ян Єлінек випустив сольні проекти під своїм ім'ям та співпрацював з такими артистами як Sarah Morris та німецький письменник Thomas Meinecke, працював з імпров групою Computer Soup, австралійським Triosk, створив декілька аудіо-візуальних виступів з відео-художницею Карла Kliem, разом з Hanno eichtmann та Andrew Pekler створив Groupshow.

http://www.faitiche.de/




Grischa Lichtenberger

Международный фестиваль прогрессивной электронной музыки и цифрового искусства NextSound. 16-18 мая, Киев!



Гріша Ліхтенбергер успішно почав свою музичну кар'єру в 2009 році зі своїм дебютним EP ~ treibgut ununbium на німецькому лейблі Raster-Noton. У способах
самовираження він, однак, не обмежується тільки музикою: інсталяції, відео, звук, живопис та малюнки - це все його інструменти. Починаючи з 2006 року, після переїзду до Дюссельдорфа, Гриша вирішив переглянути художній процес з нуля, він фокусується на самому процесі розробки мистецького твору. Тепер його іменують «німецьким музикантом-філософом», «мислителем від авангардного саунду», «надією інтелектуальної електроніки». Не пропустіть!

http://grischa-lichtenberger.com/



Sisters — це Raphael Rogiński, один з самих цікавий джазових гітаристів сьогодні в Польщі, разом з turntablist чемпіоном – DJ Lenar. Співпраця цих музикантів полягає в зв’язку двох стилів музики. Альтернативний turntablism зіткнувся з авангардом на електрогітарі. Це імпровізації на стику джазових інструментальної музики та динамічної обробки електронних та хіп-хоп семплів. Sisters розсовують рамки реальності, чим переміщують слухача у світ мрій та чистої сюрреалістичної фантазії.


ПРО ОРГАНІЗАТОРА

Організатором фестивалю виступив український авант-лейбл Nexsound Заснований Андрієм Кириченком в 2000 році. Андрій Кириченко народився в 1976 в місті Харкові, Україна. Музично активний з 1991 як учасник рок-групи. У 1996 робив радіо передачу, а пізніше і телевізійну рубрику "Вільна Зона", присвячену електронній музиці. У 2000 Андрій створює Nexsound records як платформу для видання та просування сучасної прогресивної музики з України. У 2002 починає робити музику під власним ім'ям і отримує номінацію як кращий виконавець в стилю Ambient інтернет ресурсом "Das Musik". З 2004 Андрій - крос-жанровий експериментальний музикант, що об'єднує акустичну і цифрову естетики, шум і мелодії. До теперішнього часу під всіма псевдонімами Андрій видав близько 50 альбомів на таких лейблах як Spekk/Японія, Staalplaat/ Нідерланди, Ad Noiseam/Німеччина, Bip-hop/Франція, Zeromoon/США, Notype/Канада, Soulworm/Польща, та ін. Виступи на фестивалях Club Transmediale/Німеччіна, Ultrahang/Угорщина, SKIF/Росія, Гоголь фест/Україна, Unsound/Польща, Rx:Tx/Словенія, Rixc/Латвія, Resistance/Словаччина та ін. У 2006 номінований та нагороджений Qwartz electronic music awards в двох категоріях "Відкриття" і "Найбільш обіцяючий музикант". У 2006 - 2007 куратор міжнародного фестивалю *Деталі Звуку*, Київ. Куратор українського журналу про сучасну музику *Гуркіт*. Учасник української експозиції на 52-му Венеціанському біенале.

КОНТАКТИ

http://nextsound.in.ua/

Андрій Кириченко

+380993533042
andrey@nexsound.org

Олексій Петров
+380662886224

petrovsmail@gmail.com

http://www.facebook.com/events/419875481437100
http://vk.com/event50686369
http://www.last.fm/festival/3534428+NextSound+Festival
Комментарии к новости
Данила
metisss0038 апреля 2013 21:00
ого блин обязятельно с женой сходим. сенкс веори мач! вот только узнаю кто все это действо будет освещать и озвучивать. но точно не мы...))
08
04
Kaff
Kaff9 апреля 2013 09:00
нд-а-а..., придётся посетить
09
04
max
max ku4er10 апреля 2013 09:15
ЖДЁМС!!!
10
04
Мироненко Максим
slammajamma11 апреля 2013 11:27
такое... название феста громче чем имена исполнителей... Разве что Radian, они хоть по-честному заявляют что это Noise. Хз... Если сравнивать с F.S.O.L. или CBL, то это вообще школьники с балалайками. Ну ещё Заволока - тоже на любителя... Короче, тут как в джазе: на любителя/ценителя. Имхо это всё больше абстракт чем электроника, т.к. c тем же Намлуком или Ино данные "шедевры" не сравнимы. И здесь рождается дилемма: поддержать такое начинание надо бы, но у масс могут возникнуть неправильные ассоциации по поводу электронной музыки вцелом. Ведь это не лучшие представители электронной музыки и цифрового искусства. А смысл возить 2-3 класс когда можно привезти реально классных музыкантов и подарить людям праздник?
11
04
Гарибальд
Garik11 апреля 2013 12:08
да да, а ваще те же FSOL или Карбоны - это ничтожный мираж по отношению к FatBoy Slim, PRODIGY!!!
11
04
Дарзи
Дарзи11 апреля 2013 13:31
slammajamma,
Garik,
От неблагодарные! Отличный фестиваль, проходил бы такой у нас, точно сходила бы.
И немцев-то сколько! Вах, вах , вах love

11
04
Мироненко Максим
slammajamma11 апреля 2013 15:01
Garik, шутишь? ))
11
04
Гарибальд
Garik11 апреля 2013 17:35
slammajamma, на полном серьезе - Prodigy, FBS "подарят праздник" гораздо большему количеству людей, хотя и на их месте можно втиснуть и какого нить Tiesto, Ван Бурена, собрать за городом людей на стадионе и киловатты звука. Лично я ваще не понимаю как вообще можно сравнивать Radian и Kammerflimmer Kollektief с FSOL и CBL с точки зрения прогрессивной электронной музыки (а как Дарзи заметила выше - тут неспроста столько немцев) и искусства, кого-то из них закидывать в 2-3 класс, если это вообще другая школа. Да, если бы Андрей не был ограничен в средствах - скорее всего окончательный состав был бы немного другим, но спасибо ему и за это от тех, кому второклассник Jelinek интереснее выпускников Carbon Based Lifeforms.

Лично я за "массы" не беспокоюсь, искусство практически никогда не интересовало эти самые массы, если конечно не называть электронным искусством движуху, где закинувшись чем-то под приятно-знакомую-эйфорическую музыку и характерный свет раслабленно созерцать сущность Вселенной или с другой подачи месить танцпол под киловатты звука - это да, это праздник для людей!
11
04
su-018 апреля 2013 16:04
+ Cristian Vogel
так школа чудова. а різних там FatBoy Slim, PRODIGY і СBL і чути не хочеться, не те що бачити. Не знаю що там можна цікавого(нового) почути . Подивитись за 300гр. як Норман Кук на макбукі в тетріс грає.
18
04
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Популярные посты
Лента комментариев
18 октября 2023 19:12
...
а флака ні в кого немає?
3 мая 2023 12:14
...
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=6170562
22 апреля 2023 15:49
...
Інтерв'ю з Олександром Піпою
20 апреля 2023 13:05
...
Может у кого сохранилась эта компиляция? Киньте ссыль в личку или реапните плиз)))
19 декабря 2022 14:53
...
fail ne neyden(((((((((((((
21 ноября 2022 20:02
...
Дякую за знайомство!